2018 m. kovo 21 d., trečiadienis

Geologiniai tyrimai

Atėjo laikas geologiniams tyrimams. Pirmu numeriu buvo UAB "Kauno hidrogeologija", visi ją rekomendavo. Tačiau nuo šių metų sausio 1d. šios paslaugos nebeatlieka, brigadą išleido į pensiją, tad viską išpardavė ir susitelkė ties kitomis paslaugomis. Architektas pasidalino keliomis kitomis įmonėmis. Kai kurių nurodytos kainos neadekvačios. Už dviejų gręžinių bei vieno iš jų statinį zondavimą prašo 450 eurų plius PVM. Taigi geriau paieškojus radau E. Bukėno įmonę, už du gręžinius ir abiejų jų statinį zondavimą paprašė 290 eurų su PVM. Sutarėm dėl 3 savaičių termino. Su mano raginimais ir priminimais tilpom į mėnesį, tačiau vis tiek rekomenduoju. Pilnai suprantu žmogus prisiima daug darbo, o po to nespėja, bet čia normali praktika statybose, todėl norint tilpti į terminą arba jo bent neužtęsti iki begalybės reikalinga nuolatinė kontrolė ir terminų nustatymas.

Taigi, atvyko ponas sutartu laiku, kažkaip galvojau jų daugiau bus, bet atvažiavo vienas. Pasivaikščiojo po lauką su GPS, pasižymėjo architekto nurodytas vietas ir kibo į darbus.


Pirma atliko zondavimą, kurį stūmė iki 7,6 metrų, o po to ėmėsi gręžinio. 6 metrai gylio, kas 2 metrus ištraukiant ir vizualiai įvertinant gruntą. Pasirodo, pagrindinė informacija yra iš zondo.



Po savaitės gavau išsamesnę ataskaitą apie gruntą. Įdedu kelias lenteles iš kurių turėtų susidaryti bendras vaizdas. Mano supratimu poliai turėtų būti apie 2,5 metro, bet viską tiksliau pasakys konstruktorius.



2 komentarai:

  1. Sveiki,
    o kas jums atliks kasinėjimo darbus? Pats turiu įsirengęs pamatus, atšilus orams bandysim keltis namą, bet prieš tai norisi atsivest visus inžinerinius tinklus, drenažiuką įsirengti. :)

    Nelabai info randu, vienu rašo taip, bet nežinau ar pasitikėt "
    Visus grunto kasimo, stumdymo ir lyginimo darbus atliks savo srities profesionalas – didelę patirtį turintis operatorius. Patyręs operatorius ne tik darbus atlieka tiksliau, tačiau ir greičiau – taip sutaupydamas klientų laiką ir pinigus. Siekdami ilgalaikio bendradarbiavimo klientams siūlome tik pačias geriausias kainas, puikiai suprantantį savo darbą operatorių. Mini ekskavatorių nuoma Vilniuje puikiai tinka tranšėjų kasimo darbams atlikti, atkasti pamatus ar kitas konstrukcijas, iškasti duobes ar atlikti panašius darbus. Skirtingiems poreikiams turime naudojamus įvairius kaušus, elektros ar vandentiekio tranšėjoms naudojami siauresni – mažiau aplinką niokojantys, o kanalizacija – platesni, kuomet reikia lauko kanalizacijos vamzdžius montuoti pačioje tranšėjoje."

    Gal turite kontaktų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tai buvo labai įdomu skaityti geologijos ataskaitą - kaip kokią pasaką perskaičiau apie visus tuos sluoksnius :)

    AtsakytiPanaikinti